شهید ترور، حجت الاسلام حاج شیخ عبدالرحمن دانشجو
شهید حجت الاسلام حاج شیخ عبدالرحیم (رحمان) دانشجو، سال 27 مرداد 1312 هـ ش در کازرون در یک خانواده متدین و مذهبی چشم به جهان گشود. در سن 12 سالگی همراه با پدرش حاج شیخ محمدحسن دهقانی در خدمت یکی از علمای بزرگ آن زمان مرحوم حاج شیخ عبدالرحیم فقاهت به شهرستان مشهد مشرف گردید. در این سفر بود که جذبه و کشش، آن روحانی دلسوز را به تحصیل علوم دینی واداشت. سال 1328 هـ ش برای ادامه تحصیل راهی شهرستان شیراز شد و در مدرسه مقیمیه اقامت گزید و از محضر علمای آن عصر آقایان حاج شیخ «عبدالرسول آصف جا»، حاج شیخ «محمدرضا حدائق» و حاج عالم بهره ها برد. وی تحصیل خود را تا رحلت مرحوم آیت الله بروجردی(ره) در قم ادامه داد و پس از آن به زادگاهش عازم شد تا جوانان منطقه را با مکتب قرآن و اهلبیت علیه السلام آشنا سازد.
    فعالیت های وسیع و همه جانبه شهید دانشجو را از آغاز می توان به دو دسته تقسیم کرد.
   
    
    اول: فعالیت های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از جمله:
    انجام تبلیغ و ارشادی، تاسیس صندوق قرض الحسنه قائم شهرستان کازرون، نمایندگی امام خمینی(ره) در امور حسبیه و ضبط وجوهات، ایجاد اولین کتابخانه در مسجد امام حسین(ع) (سنگر تبلیغی ایشان)، رهبریت مردم کازرون در تمام راهپیمایی ها بر علیه شاه، برگزاری مراسم سوم و چهلمین روز شهید حاج آقا مصطفی خمینی و برگزاری مراسم چهلمین روز شهدای قم، تبریز، یزد
    این فعالیت ها موجب دستگیری ایشان توسط نیروهای شهربانی کازرون و به زندان افتادنش شد.
    
    
    و دوم: مهمترین فعالیت های شهید دانشجو بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که عبارتند از:
    مسئولیت کمیته انقلاب اسلامی کازرون، تشکیل حزب جمهوری اسلامی کازرون، مسئولیت و سرپرستی جمعیت فدائیان اسلام، مسئولیت هیئت هفت نفره واگذاری زمین، مسئولیت دادگاه انقلاب اسلامی کازرون، امام جمعه موقت کازرون و سخنرانی و شرکت در راهپیمایی بر علیه بنی صدر خائن.
    این گونه فعالیت های مستمر و مداوم وی موجب شد که دشمنان تاب و تحمل او را نیاورند و نقشه ترور ایشان را کشیدند که سه مورد سوءقصد علیه وی انجام گرفت که سرانجام در مرحله سوم در روز آخر ماه مبارک رمضان با زبان روزه در تاریخ 10 مرداد 1360 هنگام بازگشت از نماز مغرب و عشاء نزدیک منزلش در خیابان شریعتی توسط دونفر موتورسوار از منافقین مورد هدف سه گلوله قرار گرفت و با خون خود افطار کرد و به شهادت که همان آرزوی دیرینه اش بود رسید
و ﭘیکر با ایمانش در خون مطهرش غوطه ور گردید و یک بار دیگر در تاریخ مبارزات فداییان اسلام افطار خونین تکرار شد.
بار اول شهید سید علی اندرزگو بدست عمال شاه در شب ۱۹ رمضان افطار خون کرد و بار دیگر حجه الاسلام دانشجو ﭘس از سال ها مبارزه بدست عمال آمریکا (منافقین) در شب ۲۹ رمضان.

 
پیکر وی در قطعه "گلستان" در گلزار شهدای آستان سیدمحمد نوربخش به خاک سپرده شد.

یادش گرامی و راهش مستدام باد.